Tillbaks till Kurser

Hantera sorg GRATIS kurs

En gratis kurs med idéer från livet om hur du kan hantera sorg på ett bättre sätt, så att du också kan hjälpa andra i deras sorg.
MODULER: 1

Kursbeskrivning

Att hantera sorg är svårt och kan kännas smärtsamt, men sorgearbete är också något fint och nödvändigt för att vi ska kunna gå vidare på ett bra sätt i livet.

Att hantera sorg

Kunskap jag hade nytta av när min mamma dog

Sista gången jag träffade min mamma var på min bästa väns begravning, ett par månader senare blev hon påkörd av en bilist i Thailand och dog direkt.

Att jag tog mig igenom de månaderna och halvåret efteråt på ett bra sätt är tack vare att jag var förberedd. Inte på att mina nära och kära skulle dö, utan att jag hade läst, hört och lärt mig om sorgearbete innan.

När jag ser tillbaks på det smärtsamma halvåret så är det några saker som jag framförallt är tacksam över att jag hade lärt mig innan:

  • Sorgecirklarna – alla har sin plats i sorgen, oavsett om det är efter en relation, efter en bortgången person eller efter något annat. Att jag i epicentret hade rätt att vara där.
  • Alla känslor är rätt – inga känslor är fel när du sörjer, du har rätt att vara ledsen, glad, arg, besviken, less, frustrerad, ja alla har sin plats.
  • Tacksamhetsövningar – dagliga tacksamhetsövningar hjälpte mig att se att det fanns ljus i tunneln, att bara vara tacksam för frukosten var i början en välsignelse.
  • Att jag innan lärt mig gråta – gråt är frigörande och en del av vårt system för att hantera sorg och jobbiga känslor.

Det som också är fantastiskt är att jag kan använda alla idéerna till att vara en bättre medsörjande när mina medmänniskor hamnar i sorg.

Registrera dig nu för tillgång till kursmaterialet

Är du redan registrerad på andra kurser, använd “existing acount” eller “existerande konto”

Om författaren

Author
Jonas Höglund

METHOD COACH
HYPNOS & NLP