Hantera sorg
bättre sorgearbete

GRATIS KURS

Att hantera sorg är svårt och kan kännas smärtsamt, men sorgearbete är också något fint och nödvändigt för att vi ska kunna gå vidare på ett bra sätt i livet.

Jonas Höglund
METHOD COACH
HYPNOS & NLP

REGISTRERA DIG FÖR GRATIS KURS

Tid och dag: När du vill, där du vill
Plats: ONLINE = exakt där du befinner dig

Att hantera sorg

Kunskap jag hade nytta av när min mamma dog

Sista gången jag träffade min mamma var på min bästa väns begravning, ett par månader senare blev hon påkörd av en bilist i Thailand och dog direkt.

Att jag tog mig igenom de månaderna och halvåret efteråt på ett bra sätt är tack vare att jag var förberedd. Inte på att mina nära och kära skulle dö, utan att jag hade läst, hört och lärt mig om sorgearbete innan.

När jag ser tillbaks på det smärtsamma halvåret så är det några saker som jag framförallt är tacksam över att jag hade lärt mig innan:

 • Sorgecirklarna – alla har sin plats i sorgen, oavsett om det är efter en relation, efter en bortgången person eller efter något annat. Att jag i epicentret hade rätt att vara där.
 • Alla känslor är rätt – inga känslor är fel när du sörjer, du har rätt att vara ledsen, glad, arg, besviken, less, frustrerad, ja alla har sin plats.
 • Tacksamhetsövningar – dagliga tacksamhetsövningar hjälpte mig att se att det fanns ljus i tunneln, att bara vara tacksam för frukosten var i början en välsignelse.
 • Att jag innan lärt mig gråta – gråt är frigörande och en del av vårt system för att hantera sorg och jobbiga känslor.

Det som också är fantastiskt är att jag kan använda alla idéerna till att vara en bättre medsörjande när mina medmänniskor hamnar i sorg.

Jonas Höglund arbetar som coach med Hypnos & NLP, privata sessioner och ONLINE-kurser

Mitt löfte till dig när du deltagit i webinariet är att

 • du fått perspektiv och kunskap kring syn på sorg och sorgearbete
 • du blir bättre på att stödja andra i deras sorgearbete
 • du får idéer och verktyg att använda när du själv behöver dem, så att du tillåter dig själv att sörja på ett bättre sätt

Att vara förberedd

Hade jag inte lärt mig detta INNAN jag drabbades, och livet kommer drabba oss alla om det inte redan gjort det,

 • så hade jag inte kunnat hantera mina känslor så bra som jag kunde
 • inte kunnat sätta de gränser jag behövde sätta
 • och inte kunnat hitta tillbaks till ett nytt normalt liv så bra som jag gjorde. 
 • Jag hade inte heller varit så snäll mot mig själv som jag var!

Det är min fasta övertygelse att resiliens, motståndskraft om du vill, är att ha kunskap innan saker blir jobbiga så att vi har verktyg, system och kunskap att använda i den situation vi befinner oss i.

Så oavsett om du är i sorg, om du har en gammal sorg du inte hanterat färdigt eller kommer behöva sörja i framtiden, så kommer du att ha nytta av det här webinariet.

Jonas Höglund arbetar som coach med Hypnos & NLP, privata sessioner och ONLINE-kurser

Lär dig det själv – så länge du lär dig det

Jag ska vara helt ärlig, jag har inte kommit på något av detta själv. Detta är en samling idéer som du kan hitta online, i samtal med präster eller andra andliga vägledare, i böcker om sorgearbete och på andra platser.

Jag är ingen expert på sorgearbete, jag vill bara dela med mig av den kunskapen jag hade så att du också är bättre förberedd när sorgen drabbar dig.

Att jag delar med mig är för att jag i samtal med klienter har upptäckt att det finns så mycket gammalt skräp i obehandlad sorg och när jag lär ut dessa saker så är det som att de förstår att de inte är helt klara och börjar tillåta sin egen helande process att ta plats.

DESSUTOM SÅ FÅR DU

 1. Du kommer att få tillgång till en exklusiv hypnos som kommer att förstärka det vi gjort under workshopen UTÖVER den hypnos som vi genomför under workshopen. 
  Du kommer alltså att ha tillgång till två exklusiva hypnoser som du kan använda varje dag, så länge du vill för att skapa en så djup förändring som du vill ha.
 2. Kursen är ONLINE via – du kan lära dig allt du behöver där du kommer att använda det, och när du vill, eftersom du kommer att ha livstids tillgång till materialetOCH kunna repetera när du vill.

Läs vad tidigare deltagare sagt innan du bokar

Det här tyckte jag var bra:

Att du gav flera olika tips ,som tapping tex
Och att du kunde förklara för oss så att vi förstod.
Mycket uppskattat av mig och jag har redan märkt resultat om än små så ändå en början
Tack

Anonym

Det här tyckte jag var bra:

All information och kunskap
Enkelt förklarat
Att kunna få lyssna på kursen/föreläsningen efteråt och ha tillgång så länge jag vill
Jag lärde mig mycket som jag kommer att ha användning för
Kommer att fortsätta att träna
Går att applicera på det mesta

Anonym

Det här tyckte jag var bra:

Att det var digitalt
Att det går att ta del av kursmaterialet om och om igen
Att det presenterades flera olika tekniker
Att du sådde frö till att få mig att tro att jag kan sluta snusa.

Nina

Det här tyckte jag var bra:

Jonas får dig att känna dig välkommen och trygg. NLP och hypnos tillsammans är ett fantastiskt verktyg till att hitta nya vägar framåt i förändringen av ditt tankesätt och beteende. Det är skönt att kunna släppa det gamla som hindrar dig.

Anonym

Det är som att ha fått en superkraft

tidigare kursdeltagare i självhypnos

Lär dig hantera sorg i dag!

En kram och mänsklig närhet är något mycket viktigt i sorgearbetet

Vill du hellre ha ett personligt möte?

Om du vill att vi ses ONLINE eller i Östersund/Åre så boka ett helt kostnadsfritt församtal så går vi igenom

 • Hur jag på bästa sätt kan hjälpa dig
 • Få en kickstart på din förvandling
 • Skapa rätt förutsättningar för vårt framtida arbete tillsammans

Boka ditt gratis strategisamtal redan i dag!

Frågor om sorgearbete

Hur ser sorgeprocessen ut?
Sorgeprocessen ser olika ut för olika personer, att säga hur den ser ut för en grupp människor leder lätt till att du tror att det måste vara på ett visst sätt. Det viktiga är att du är öppen för alla känslor och låter sorgen få ta plats, samtidigt som du låter resten livet ta plats i den utsträckning det händer.

Hur lång är en sorgeprocess?
Även deta är väldigt varierande och det bästa svaret jag kan ge är att den är så lång den behöver vara, och att om du påtvingar dig själv saker under processen så blir den säkerligen längre.

Vad händer i kroppen när man har sorg?
I sorg så uppstår många känslor som kan triggas igång av vårt nervsystem och hjärna, singalsubstanser i kroppen och magen. Allt är ett system och alla delar hör ihop. En del blir hungriga, andra kan inte äta, en del kroppar fungerar i stort sett som normalt, en del blir orkeslösa andra vill göra saker hela tiden och fulla av energi.

Hur beskriver man sorg?
Sorg är en känsla av att något saknas, att något gått förlorat och att det inte kommer tillbaks. Det är ett sätt att beskriva det. 
Ett mörker som täcker himlen så att sloljuset inte når fram till kroppen kan vara ett annat. Hur beskriver du sorg är den viktiga frågan!

Vad är sorgearbete?
Sorgearbete är det arbete (också sorgeprocessen) som du både behöver göra och den process som du behöver gå igenom för att komma ut på andra sidan. Det kan innebära olika saker, olika ritualer, olika moment, olika möten för dig, mig och någon annan. Det viktiga är att du tillåter dig själv att vara i centrum av din sorg och tillåter de känslor som kommer upp samtidigt som du är medveten om att sätta de gränser du behöver för att du ska må bra.

Garanti

Skulle du inte vara nöjd med webinariet och de förändringar som den skapat hos dig så betalar jag tillbaks hela summan för den, utan att ställa några frågor.

Det enda du behöver göra för att garantin ska gälla är att:

 1. Komma till webinariet, eller se den efteråt om du inte har möjlighet att se den då den är.
 2. Skicka ett mejl till jonas@arecoach.se tidigast efter 7 dagar och inom 60 dagar efter det att du har sett webinariet om du anser att jag inte levererat det jag utlovat.

Följ med i vad som händer så bjuder kan du prova hypnos helt gratis!

Missa inte alla nyheter som löpande publiceras

När du registrerar dig för nyhetsbrevet så bjuder jag också på:

3 gratis inspelade hypnoser

en gratiskurs i självhypnos och

ett webbinar i att hantera sorg 

Här kan du LÄSA MER OM ANDRA KURSER med hypnos och nlp