Om Jonas Höglund

Att ständigt förbättra mig själv och bli en mer sammanhängande person är mitt livsmål 

Föreslagna behandlingar

Hypnos för livet

Hypnos som meditation för sinnlighet är ett utmärkt verktyg. Du kommer att få nya verktyg att använda i vardagen och bli kreativare, få större självinsikt och kunna hypnotisera dig själv efter några träffar.

Bli mer fokuserad

Genom olika hypnotiska tekniker kan jag hjälpa dig bli mer fokuserad, öka din inlärningsförmåga och kreativitet. Under ett par sessioner så lära jag ditt undermedvetna att ge dig bättre verktyg för att fokusera och du kommer märka skillnad direkt i arbetsliv och vardag.

Avsluta ett beroende

Avsluta ett beroende i dag med min hjälp. Är du redo att sluta så kan jag hjälpa dig hitta motivation och lära om beteenden.

Karriärscoachning

En stor del av våra vakna timmar tillbringar vi på våra arbetsplatser, om det så är hemma, på kontor eller hos kunder. Kanske känner du att du vill ha nya utmaningar, att du vill utvecklas mer på din arbetsplats eller att du vill bli arbetsledare eller få nya arbetsuppgifter.

Livscoachning

Känner du att du står och stampar och att du behöver en knuff i rätt riktning i livet? Jag kan med hjälp av hypnos och andra tekniker hjälpa dig förstå hur du fungerar och vad du behöver för ett bättre liv.

Behandla fobier och rädslor

Bli av med dina fobier hos ÅreCoach under kontrollerade och lugna förhållanden utan att behöva utsättas för det du är rädd för. Normal behandlingstid under en timme. 100% garanterat resultat.

Om mig

Hej, jag heter Jonas Höglund och är bosatt utanför Åre med min familj. För många år sedan  tog mitt liv en ny vändning. Jag sålde då min sista restaurang och gick från att ha ägt och drivit några restauranger och hotell till att ha massor av fritid och en del pengar.

Jag blev inte lyckligare, men inte heller olycklig, men saknade att vara behövd och få den bekräftelse mitt jobb gav mig. Från att ha fått 30 samtal om dagen slutade telefonen helt att ringa.

För att ha något att göra så reste jag runt i världen under ett år och jag började också fundera mer och mer över livets mening och innehåll. Jag har nog alltid varit en grubblare men nu hade jag plötsligt tid. Några år tidigare hade jag i samband med att jag skulle bli pappa läst Kay Pollacks ”Att välja glädje” och ”Lycka” med Dalai Lama.

Omvärderande parsamtal

Min vän Tobias tog med mig till omvärderande parsamtal och jag lärde mig lyssna och gråta där. Detta är en terapiform där lekmän hjälper varandra att få behandla trauman från framförallt barndommen som stör vårt nuvarande tillstånd.

Jag är inte längre en stor fan av idén bakom metoden men tycker att många delar av vad de lär ut är fantastiska. Senare kom jag att ha mycket nytta av detta och självstudier i sorgearbete då min mor och Tobias dog samma höst.

Flytt till Åre

Så 2013 lämnade jag Dalarna och flyttade till Åre och mellan diverse jobb som guide, kiteinstruktör, servitör, kock och fotograf, har jag fortsatt att utveckla mig själv och mina olika verksamheter.

I sama veva slutade jag använda alkohol (tobak hade jag slutat med några år tidigare) och började äta mindre och mindre saker från djurriket. I dag är jag nykterist och vegan.

Jag älskar verkligen Åre och jag trivs bäst i ute i naturen, på fjället, i skogen eller på vatten. Det är under mina löppass och andra utomhusaktiviteter jag laddar ny energi och får inspiration. Om jag inte får springa på ett par veckor så börjar det krypa i kroppen på mig.

Foto: Frida Berglund

Meningen med livet

Så vad är då meningen med livet? Jag tror inte längre att lycka är meningen, i alla fall går det inte att söka lycka, utan lyckan kommer när livet är meningsfullt. Och vad det är som gör livet meningsfullt det är individuellt och förändras över tid.

En sak som är meningsfull för mig är att ständigt utvecklas och bli en ”bättre människa” – för mig betyder det ”helhjärtad” i den bemärkelse Brene Brown använder ”Wholehearted”. Ett annat ord skulle kunna vara integrerad- att vara ett med sina principer och värderingar.

Länk till Brene Brown Wholehearted Inventory

Coach och terapeut

Utveckling för mig är också att lära mig nya saker genom vidareutbildning, både för min egen skull och för mitt yrkeslivs skull.

Så det senaste året har jag slutfört min utbildning inom NLP Practitioner och Hypnos hos Fredrik Praesto på Praesto Training Center. Samtidigt går jag en utbildning inom hypnos under Mike Mandel i Toronto.

Som coach och terapeut så tror jag att du vet bäst hur du ska förändras och vad du behöver för verktyg för att lyckas. Jag kan hjälpa dig genom olika tekniker att lyckas på ett bra sätt som fungerar för dig.

Därför har jag fastnat för NLP, Hypnosterapi och Clean Language för de fokuserar alla på att det är du som klient som sitter inne på lösningen!

Så om du fortfarande är intresserad så fortsätt bläddra för att se vad jag kan hjälpa till med.

Tills vi hörs och ses // Jonas

Länk till Praesto Training Center

Länkt till Mike Mandel Hypnosis

Vill du veta mer?

Kontakta mig på jonas@adventurewithjonas.com eller ring 076 051 06 06 så ska jag svara på dina frågor.

Ha det fantastiskt så länge // Jonas

”ständig utveckling” är mitt motto och jag vill gärna hjälpa andra att utvecklas och må bra!

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner