Avsluta ett beroende

Har du ett beroende du är redo att bli kvitt? Känner du dig att det påverkar ditt liv negativt? Skulle du vilja må bättre?

boka din tid nu!

Sluta snusa/röka/dricka

Många av oss kämpar med olika beroenden under olika delar av livet. Med några enkla knep kan jag hjälpa dig bryta mönster och ge dig resurser att sluta på riktigt.

Vad är ett beroende

Min definition av ett beroende är ”ett beteende som vi gör tvångsmässigt och som har långsiktiga (så klart även kortsiktiga ibland) negativa konsekvenser”. Fast det är egentligen inte min definition utan den kanadensiska läkaren Gabor Mates.

Länk till Gabor Mates TED-talk

Olika beroenden

I rubriken så tog jag upp några av de mest uppenbara beroendena, men ett av de allra vanligaste torde ändå vara shopping. Andra beroenden jag kan hjälpa dig bli kvitt är till exempel porrsurfning, överätande och kaffe. Ja egentligen vilket beroende du kan komma på själv, eller redan har kommit på.

Behandlingen kan vara ”content free”, det vill säga att du behöver inte berätta för mig om vad det är du är beroende av om du vill behålla det för dig själv.

Är du redo?

Många ger nyårslöften som de inte kan hålla, en del för att de helt enkelt innerst inne inte vill sluta, medan andra inte kan sluta för att det är för svårt, att det kräver för mycket energi eller för att beteendet är för djupt inövat.

Om du egentligen inte vill sluta så kan jag inte göra så mycket, men om du vill sluta så kan jag hjälpa dig. Annars får du helt enkelt vänta tills du vill!

Behandling

Ingen av de metoder jag använder kräver att jag vet om vad det är du är beroende av, så om du tycker att det är jobbigt att prata om det så kan jag ändå behandla dig.

Tekniken är oftast en NLP-teknik som gör att du lär dig kontrollera beteendet. Ibland kan vi använda andra tekniker för att de passar bättre eller för att förstärka effekten. 

Har du ett beroende du är redo att ge upp så
boka din tid nu!

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner