t

FAQ för ÅreCoach

Här besvarar jag dina frågor om Hypnos, NLP och Coachning i stort.

Hittar du inte din fråga hår så lägg till det som en kommentar längst ner på sidan eller skicka ett mejl så besvara jag den så snart jag har tid.

Frågor om HYPNOS

VAD ÄR HYPNOS?

Hypnos är en metod för att förändra beteende eller känslor genom att gå in i ett djupt och avslappnat tillstånd, kallat hypnos.

Under hypnosen blir du mer mottaglig för förslag och förändringar i tänkande och beteende.

Det finns flera olika tekniker och metoder för att uppnå hypnos, och de anpassas alltid efter dig. Därför är hypnos med en terapeut mer effektivt än om du lyssnar på en ljudfil.

Hypnos används ofta för att hjälpa till med viktminskning, rökavvänjning, stresshantering, smärtlindring och andra beteendeproblem.

Hypnos kan också användas för att förbättra prestationer inom idrott, musik och teater.

Men det är viktigt att notera att hypnos inte är en universell lösning och det kan inte hjälpa alla.

Kan man använda hypnos till allt, även fysiska åkommor?

Jag tror att hypnos går att använda för allt som finns i kroppen, fysiskt och mentalt, för att hjärnan är en del av kroppen och hjärnan övervakar och styr det mesta som händer i kroppen.

Det betyder inte att hypnos är ett magiskt piller som läker ett ben eller botar cancer, utan att man genom hypnos kommer åt olika processer i hjärnan som kan hjälpa läkningen om det så bara är att man får en mer positiv inställning till livet.

Och kanske läker ditt ben snabbare, det är omöjligt att bevisa. Kanske blir du frisk från din cancer med hjälp av modern läkekonst och hypnos eller kanske din kropp inte klarar av sjukdomen, utgången är inte klar, men en positiv inställning är positivt för självläkning, det är de flesta överens om.

Kan alla bli hypnotiserade?

Alla kan bli hypnotiserade, men det är svårare att hypnotisera någon som inte vill bli hypnotiserad och det är inget jag försöker göra.

Hypnos är som en dans och vill du inte dansa kan jag inte tvinga dig. Hypnos är också som en pjäs där du är skådespelaren och hypnotisören är regissören. Om skådespelaren vägrar spela sin roll så är det svårt för regissören att göra sitt jobb, men om skådespelaren verkligen vill göra en bra roll så kommer det med rätt regi att bli en bra föreställning.

På så sätt så är de som har starkast viljestyrka de som lättast går att hypnotisera för någon som är viljestark kan själv välja att gå in i ett hypnotiskt tillstånd.

Kommer jag förlora kontrollen under hypnosen?

Svaret på frågan är ja och nej. Med kontroll menar vi oftast att vi medvetet kan bestämma över en situation.

Om du är en person som vill ha kontroll över situationen så låter jag dig kontrollera hela processen medan du är hypnotiserad och om du väljer att släppa kontrollen så kan du välja det.

Jag arbetar utifrån att ditt undermedvetna försöker att skydda dig i alla lägen – det är trots allt en del av dig – och ditt undermedvetna är hela tiden närvarande och kan väcka ditt medvetna om något skulle kunna skada dig. Så jag som hypnotisör kan inte få dig att göra något under en session som du själv inte vill.

Kommer jag komma ihåg det som händer när jag är hypnotiserad?

När du är hypnotiserad är du inte medvetslös. Det är inte heller ett sömntillstånd, så du kommer på något plan att vara medveten om vad som händer.

De flesta upplever att de kommer ihåg allt som hänt, men det visar sig om jag ställer kontrollfrågor att så ofta inte är fallet. Men det är som livet i stort, vi kommer inte ihåg allt som händer en dag och inte heller allt människor säger eller ens vad vi själva säger och gör.

Detta är för att vårt dagliga liv till stor del sköts av vårt undermedvetna som per automatik försätter oss i trance som ett naturligt tillstånd hela tiden, speciellt de tillfällen då vi ska lära oss nya saker. Det är därför hypnos är så effektivt för att du är försatt i ett tillstånd där du lär dig saker snabbt.

Att du inte kommer ihåg vad som hänt betyder inte att du tappat kontrollen, ditt undermedvetna kommer skydda dig från att något händer som kan skada dig.

Frågor om NLP

Hur går det att ta bort fobier så snabbt?

Fobier uppstår oftast väldigt fort då vi kopplar ihop känslan av rädsla med ett stimuli, till exempel ormar. Sedan kopplas all liknande stimuli in i samma mönster och skapar rädslan.

Genom att kapa kopplingen mellan det som orsakar rädslan och känslan så gör vi om mönstret i hjärnan och nästa gång vi ser en orm är inte hjärnan kidnappad av mönstret längre.

För att du ska lita på processen efter behandlingen behöver du utsättas sakta för det du är rädd för och inte gå hem till en kompis och hålla i en orm det första du gör, utan istället använda din nyfikenhet till att stegvis testa gränserna tills du märker att du är helt fri från din tidigare fobi.

Övrigt om COACHNING

Spelas våra samtal in?

Jag spelar inte in våra samtal, men om du vill göra det så får du så klart det. Jag arbetar alltid utifrån att du som klient är den som har svaren och det som händer under vår session är helt och fullt din tillgång.

Ställ en fråga

Ställ din egen fråga här så besvarar jag den så fort jag har tid // Jonas

 

4 Kommentarer

 1. Marita Larsson

  Var kan jag läsa användaravtalet som nämns i registreringen?

  Svara
  • Jonas Höglund

   Hej Marita, tack för din fråga. Användaravtalet verkar ha fallit bort vid en uppdatering. Jag ordnar det till kvällen och meddelar när det är klart. Det säger i stort sett att du har tillgång till det du betalt för och att rättigheter annat än för eget bruk är mina. Vidare att du när som helst kan avsluta ditt medlemsskap och att all personlig information då tas bort.

   Ha en fin dag så länge // Jonas

   Svara
  • Jonas Höglund

   Hej igen Marita, jag har bett min leverantör undersöka varför inte användaravtalet syns när man klickar på det. Medan jag väntar på svar så har jag lagt till det direkt i rutan under registreringsformuläret på https://arecoach.se/memberregister/

   Tack igen // Jonas

   Svara
   • Jonas Höglund

    Hej igen, nu finns användaravtalet på sidan för registrering
    REGISTRERA DIG HÄR

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *