Hypnotiskt öga som skapar en illusion av djup

Är hypnos på riktigt?

Ett blogginlägg om hypnos som går till djupet av de saker som du redan har upplevt och kanske inte riktigt än har kallat hypnotiska upplevelser som den här texten du just nu läser om och om igen för att förstå hur de olika delarna hänger ihop och upptäcker att du kommit hela vägen hit igen utan att egentligen ha kommit ihåg vad det är du läst.

Reda ut oredan

Har du kommit ur loopen ovan så har du endera redan förstått eller inte förstått. Och det är inte hypnos mer än på ett väldigt ytligt plan och inte något som passar alla.

Jag började skriva en tråkig text med definitioner och bevis men jag struntar i det, du har antagligen inte kommit hit för en definition eller beskrivning av hypnos.

LÄS MER OM DEFINITIONER HÄR

Hypnos är bara ett ord, som kommer av grekiskans sömn. Så beroende på viken mening vi lägger i ordet hypnos så finns det eller så finns det inte.

Och vad betyder egentligen ordet “riktigt”? Betyder det den fysiska verkligheten eller i våra huvuden. Enligt mig så är det ingen skillnad på dessa två saker, medan en del skulle argumentera för att det är det.

Spelar det någon roll?

Jag kallar mig för hypnosterapeut eller hypnoscoach eller hypnotisör beroende på situationen.

Hypnos som tillstånd

Det betyder för mig att det finns ett tillstånd där vi kan lära oss saker snabbt och effektivt med hjälp av vårt undermedvetna där vårt medvetande inte är lika påkopplat som det är när jag aktivt tänker på saker.

Hypnos som process

Det betyder också att det finns en process där personer med vissa tekniker kan hjälpa personer att komma till detta tillstånd och lära sig det de behöver för att ha bättre förutsättningar på andra sidan.

Hypnos hela tiden

Jag anser också att ett hypnotiskt tillstånd, vi kan kalla det trans, är något vi går in och ut ur hela tiden. Om vi verkligen lär oss saker i dessa tillstånd är upp till oss själva, vilka instruktioner vi tar med oss och vilken syn vi har på dessa tillstånd.

Om jag har en instruktion på något jag vill förbättra eller förändra hos mig själv, genom en “empowering question” t ex, så kommer mitt undermedvetna att behandla det när det kan, och då speciellt under mina transtillstånd.

LÄS MER OM EMPOWERING QUESTIONS

Sammanfattningsvis

Är Hypnos på riktigt? Svaret är alltså ja och nej.

Det beror egentligen inte på OM du tror på hypnos utan VAD du tror att hypnos är.

Om du tror att hypnos är något magiskt som att en trollkarl kan använda en gest för att få någon att göra något så existerar inte hypnos.

Om du som jag tror att det finns ett mänskligt tillstånd där vi kan lära oss saker fortare och lättare och prestera bättre OCH att det finns olika sätt att komma till det tillståndet och du väljer att kalla det för hypnos. Då existerar Hypnos.

Vill du lära dig mer eller ha hjälp med något?

Boka en tid för ett helt kostnadsfritt församtal!

LÄNK TILL BOKNING AV FÖRSAMTAL

Jag håller också löpande kurser i Självhypnos och Personligt utveckling

LÄNK TILL KURSPROGRAM

Hur definerar du hypnos och hur hjälper den definitionen dig att använda dina tillstånd av lärande på det bästa sättet för dig?

Kurser och webinarier

Ditt nya jag

Ditt nya jag

Vill du ha mer kontroll över ditt liv? Vill du ha kraften att klara av motgångar på ett bättre och mer positivt sätt? Då är detta en samling workshops för dig!

Släpp Oro och Ångest – WEBINAR 90 minuter

Släpp Oro och Ångest – WEBINAR 90 minuter

Lär dig tekniker och lär dig använda dem för att släppa din oro och ångest (och irritation). Du kommer också få möjlighet att bearbeta detta under workshopen med hypnos och NLP och Jonas Höglund på ÅreCoach

Skapa bättre vanor och mål – ONLINE kurs 90 minuter

Skapa bättre vanor och mål – ONLINE kurs 90 minuter

Använd vanor och system där de är bäst och mål där de är som bäst. I denna kurs får du lära dig skillnaden och börja använda kunskapen direkt.
Kursen är online och du har tillgång till inspelning och material så länge du vill.

Hantera Sorg – gratis webinar

Hantera Sorg – gratis webinar

Ett webinar för att du ska få verktyg för att hantera sorg på ett bra sätt. Ett möte online för ALLA eftersom det är fantastisk kunskap att ha den dagen du behöver sörja.
Kursen är för dig som befinner sig i sorg, har en känsla av att du inte sörjt färdigt eller tror att du behöver verktyg för att sörja i framtiden.