Vy över Håckren och Ottfjället, motivation till fotografering

Motivation – om det inte existerar

Tänk om motivation inte existerar, om det bara är något vi hittat på för att beskriva något helt annat. I detta inlägg beskriver jag en process du kan använda för att börja göra saker utan motivation.

Varför just nu?

När jag kom tillbaks efter semestrar (ja i plural) och arbeten på annan ort med annat än hypnos och NLP,  och vabbar (också i plural) så hade jag svårt att komma igång och börja skapa saker igen. Med saker menar jag så klart content.

Och eftersom “content is king” så behöver jag skapa saker. Så i dag så hade jag skapat mig tid att börja skapa content i form av detta inlägg som också blir veckans nyhetsbrev.

LÄNK TILL ATT PRENUMERERA

Men jag saknade motivation. Jag läste hellre Foundation-trilogin av Asimov. Märk att jag skriver i dåtid, för nu är jag igång.

Ett tankeexperiment

Så till ämnet. Jag hörde i en podd om hypnos av en större tänkare än mig att motivation kanske inte existerar. Endera gör man saker eller så gör man dem inte.

Kan det vara så att vi använder ordet för att kunna prokrastinera? Kanske är vi mer motiverade att göra annat än det vi borde göra för att i längden må bättre? Vilket betyder att vi hela tiden är motiverade, bara inte att göra det vi behöver, och vad är då meningen med ordet?

Att ändra på “verkligheten”

Så jag bestämde mig för att börja göra något i rätt riktning, vilket blev det här inlägget och ett till.

Jag bestämde mig för att motivation inte existerar och att jag bara gör en sak eller något annat och att jag nu väljer att göra den här saken för att jag tror att den gynnar mig mer.

Och kanske är det det som är motivation, men det är egentligen oväsentligt. Det väsentliga är resultat, och genom att tänka annorlunda så kom jag ur problematiken med att sitta och vänta på motivation.

Motivation och Seinfeld

Jag har för mig att sagts om Seinfeld att han beskrivit skapandeprocessen som att sitta ner och skriva på bestämda tider några timmar per dag tills det blir bra. Han väntade aldrig på motivation, utan valde att skapa.

Hur kan du välja att göra saker i rätt ordnig utifrån vad som är långsiktigt gynnsamt för dig och var du vill vara i framtiden?

Kommentera gärna med dina egna tankar eller ställ en fråga

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du se vad hypnos kan göra för dig?

Följ med i vad som händer

Missa inte alla nyheter som löpande publiceras

För att få tillgång till mina fria inspelade hypnoser och min kurs i självhypnos så behöver du registrera dig via länken nedan, nyhetsbrevet ingår då så klart

Prenumerera på Nyhetsbrevet