Vy över Håckren och Ottfjället, motivation till fotografering

Motivation – om det inte existerar

Tänk om motivation inte existerar, om det bara är något vi hittat på för att beskriva något helt annat. I detta inlägg beskriver jag en process du kan använda för att börja göra saker utan motivation.

Varför just nu?

När jag kom tillbaks efter semestrar (ja i plural) och arbeten på annan ort med annat än hypnos och NLP,  och vabbar (också i plural) så hade jag svårt att komma igång och börja skapa saker igen. Med saker menar jag så klart content.

Och eftersom “content is king” så behöver jag skapa saker. Så i dag så hade jag skapat mig tid att börja skapa content i form av detta inlägg som också blir veckans nyhetsbrev.

LÄNK TILL ATT PRENUMERERA

Men jag saknade motivation. Jag läste hellre Foundation-trilogin av Asimov. Märk att jag skriver i dåtid, för nu är jag igång.

Ett tankeexperiment

Så till ämnet. Jag hörde i en podd om hypnos av en större tänkare än mig att motivation kanske inte existerar. Endera gör man saker eller så gör man dem inte.

Kan det vara så att vi använder ordet för att kunna prokrastinera? Kanske är vi mer motiverade att göra annat än det vi borde göra för att i längden må bättre? Vilket betyder att vi hela tiden är motiverade, bara inte att göra det vi behöver, och vad är då meningen med ordet?

Att ändra på “verkligheten”

Så jag bestämde mig för att börja göra något i rätt riktning, vilket blev det här inlägget och ett till.

Jag bestämde mig för att motivation inte existerar och att jag bara gör en sak eller något annat och att jag nu väljer att göra den här saken för att jag tror att den gynnar mig mer.

Och kanske är det det som är motivation, men det är egentligen oväsentligt. Det väsentliga är resultat, och genom att tänka annorlunda så kom jag ur problematiken med att sitta och vänta på motivation.

Motivation och Seinfeld

Jag har för mig att sagts om Seinfeld att han beskrivit skapandeprocessen som att sitta ner och skriva på bestämda tider några timmar per dag tills det blir bra. Han väntade aldrig på motivation, utan valde att skapa.

Hur kan du välja att göra saker i rätt ordnig utifrån vad som är långsiktigt gynnsamt för dig och var du vill vara i framtiden?

Kurser och webinarier

240528 Ta kontroll över din vikt

Ta kontroll över din vikt Sida för deltagare maj-juni 2024  Det här är länken uppföljningsmötet: Ämne: Återkoppling ta kontroll över din viktTid: 24 sep. 2024 18:30 Stockholm DELTA Zoom...

Ditt nya jag

Ditt nya jag

Vill du ha mer kontroll över ditt liv? Vill du ha kraften att klara av motgångar på ett bättre och mer positivt sätt? Då är detta en samling workshops för dig!

Släpp Oro och Ångest – WEBINAR 90 minuter

Släpp Oro och Ångest – WEBINAR 90 minuter

Lär dig tekniker och lär dig använda dem för att släppa din oro och ångest (och irritation). Du kommer också få möjlighet att bearbeta detta under workshopen med hypnos och NLP och Jonas Höglund på ÅreCoach

Skapa bättre vanor och mål – ONLINE kurs 90 minuter

Skapa bättre vanor och mål – ONLINE kurs 90 minuter

Använd vanor och system där de är bäst och mål där de är som bäst. I denna kurs får du lära dig skillnaden och börja använda kunskapen direkt.
Kursen är online och du har tillgång till inspelning och material så länge du vill.

Hantera Sorg – gratis webinar

Hantera Sorg – gratis webinar

Ett webinar för att du ska få verktyg för att hantera sorg på ett bra sätt. Ett möte online för ALLA eftersom det är fantastisk kunskap att ha den dagen du behöver sörja.
Kursen är för dig som befinner sig i sorg, har en känsla av att du inte sörjt färdigt eller tror att du behöver verktyg för att sörja i framtiden.