Sömn, dålig rygg och mående

För många år sedan så bodde jag i Dalarna, i Falun mer exakt, i en villa med sambo, hundar och volvo. Det är sant, två barn hade vi också, varsitt. Vi hade det rätt bra om du frågar mig, och det skulle bli bättre då jag precis sålt min sista restaurang och därför skulle jobba mycket mindre än innan.

Så fick jag ont i ryggen, ett problem jag hade till och från sedan jag var 17. Hade för att jag inte har samma problem längre men det är en annan historia. Normalt så gick jag till en naprapat för att rätta till ryggen och det blev bra på en eller två behandlingar, och så var jag problemfri i ett halvår, ibland längre.

Den här gången bestämde jag mig för att prova sjukvården istället, så jag gick till vårdcentralen och läkaren sa åt mig att vila och om det inte var bättre om 3 månader så skulle jag få en röntgen.

Jag gick hem och väntade, och ryggen blev värre, och jag sov sämre, och jag blev grinigare, och tråkigare att umgås med.

Så sambon gjorde slut. Om det bara var för de två månaderna av en grinig sambo eller om det också fanns andra skäl det förtäljer inte historien, och jag vet uppriktigt inte alls, men så slutade vår historia tillsammans.

Vad hände med ryggen?

Min rygg då, jo den blev bra för jag orkade inte vänta på sjukvården utan gick till naprapaten efter två månader, och gick därifrån problemfri samma dag.

I dag skulle jag kalla det självskadebeteende – och jag kommer berätta mer om det en annan gång.

När jag flyttat upp till Åre och besökt några naprapater här med, så bestämde jag mig för att jag skulle klara mig själv. Så jag började prova lite olika saker jag hittade på Youtube och lärde mig hur jag kunde träna upp min rygg och mage (de sitter ihop som du säkert vet) och en stretchövning för ländryggen. Och om jag bara gör övningarna regelbundet, ibland varje dag, så håller min rygg ihop och mina problem är borta.

Ibland slöar jag till så kommer problemen tillbaks och då är det bara att köra övningarna igen.

McKenzie metoden

Här kan du se den övning som räddat min rygg. Kolla gärna med din naprapat eller sjukgymnast innan du provar, jag är inte utbildad i att ge råd om din fysik.

Sover du dåligt, ta reda på varför och gör något åt det, dålig sömn är dåligt för hälsan, humöret och relationer!

En teknik för att somna

Och här är en film om en teknik som du kan använda för att somna. Tekniken uppfanns av Betty Erickson, fru till Milton Erickson som var en av världens främsta hypnotisörer.

Kurser och webinarier

Ditt nya jag

Ditt nya jag

Vill du ha mer kontroll över ditt liv? Vill du ha kraften att klara av motgångar på ett bättre och mer positivt sätt? Då är detta en samling workshops för dig!

Släpp Oro och Ångest – WEBINAR 90 minuter

Släpp Oro och Ångest – WEBINAR 90 minuter

Lär dig tekniker och lär dig använda dem för att släppa din oro och ångest (och irritation). Du kommer också få möjlighet att bearbeta detta under workshopen med hypnos och NLP och Jonas Höglund på ÅreCoach

Ditt nya jag

Skapa bättre vanor och mål – ONLINE WORKSHOP – 27 nov

Använd vanor och system där de är bäst och mål där de är som bäst. I denna workshop får du lära dig skillnaden och börja använda kunskapen direkt.
Workshopen är online och du har tillgång till inspelning och material så länge du vill.

Hantera Sorg – WEBINAR – 4 december

Hantera Sorg – WEBINAR – 4 december

Ett webinar för att du ska få verktyg för att hantera sorg på ett bra sätt. Ett möte online för ALLA eftersom det är fantastisk kunskap att ha den dagen du behöver sörja.
Kursen är för dig som befinner sig i sorg, har en känsla av att du inte sörjt färdigt eller tror att du behöver verktyg för att sörja i framtiden.