Coach av det undermedvetna

Jag arbetar med det undermedvetna. Vad är det? Jag tänker att det är allt som inte är ditt medvetande, så alla processer som sker i din hjärna hela tiden för att du ska fungera fysiskt och mentalt.

Ditt undermedvetna styr allt från din andning till din ämnesomsättning till din förmåga att upptäcka faror till att styra hur dina muskler spänner sig för att du ska kunna sitta eller gå. Ja, alltihop som din hjärna måste vara involverad i för att du överhuvudtaget ska fungera, eller saker som kanske är helt ovidkommande men som det håller reda på för att kunna räkna ut om det har någon relevans senare.

Nu vill jag flika in att det är en modell, och inte verkligheten, det finns inget undermedvetande och det finns inget medvetande som går att skilja från varandra mer än när vi tänker på det. Kanske. Det spelar ingen roll, eftersom det fungerar att lösa problem utifrån denna modell så använder jag den som om den vore sann.

Ditt undermedvetna och din identitet

Hur som helst så för att fortsätta modellen så kommer ditt undermedvetna att göra saker åt dig som inte passar in i ditt liv. Och det gör det av olika skäl, och exakt varför kanske du vet, eller inte. Och chansen är att om du sökt upp någon som mig, eller funderar på att göra det så är ditt medvetande inte helt överens med hur ditt undermedvetna agerar.

Och med “agerar” så menar jag det i alla olika former av agerar. Det kan vara att du får en allergisk reaktion, att du får ont i huvudet, att du blir rädd, att du blir arg, att du tänker negativa tankar, till exempel. Allt som inte stämmer in på den person du egentligen vill vara. Och den som verkligen vill ha kvar sin fobi ska så klart behålla den.

Så ditt medvetande vill en sak och ditt undermedvetande gör något annat för att det är så ditt undermedvetande någon gång har lärt sig att hålla dig trygg och säker. För det är det enda ditt undermedvetande är intresserad av, att hålla dig trygg och säker, på det bästa sätt det kan. Det struntar fullständigt i hur ditt medvetande känner inför hur det löser uppgiften.

Trygg och säker men inte säkert att du mår bra

Så ditt undermedvetna vill ditt bästa, men inte nödvändigtvis ditt medvetandes bästa, vilket i normalfallet är det som varje medvetande människa oftast anser är det viktiga, hur jag medvetet mår och känner och tänker.

So who you gonna call? En coach av ditt undermedvetna – vilket är precis det som hypnos är, också. Under hypnos så kan vi “prata” med ditt undermedvetna och den del av det (delar av det undermedvetna existerar inte heller, men som modell fungerar det med) och få den att använda strategier och lösningar som är mer i synk med hur ditt medvetna vill att du ska agera.

På så sätt blir du en individ som har en identitet och ett agerande som ligger i linje med den du vill vara!

Kommer du ihåg instruktionen att du skulle räkna hur många gånger du läste “medvetna” och “undermedvetna”? Bra, för det fanns ingen sådan instruktion så du kan sluta leta i ditt medvetande efter den nu, eller är du helt säker på att jag inte bara hittar på, igen. Den står nämligen i andra stycket och om du missade den så är det helt förståeligt, den är gömd i resten av texten. Det är hypnos, också.

I Detta inlägg Förklarar jag inte vad som inte är hypnos: Vad är inte hypnos

Tips

En Buddistisk meditation som du också kan använda dig av är att besöka din egen begravning och se vilka personer du vill ska vara där och vad de ska säga om dig, och sedan börjar du göra alla val och handlingar så att den begravningsscenen blir verklighet. Lätt som en plätt om man är buddistisk munk, eller troligen inte ens då, vi andra som lever i “verkligheten” har det nog betydligt tuffare.

Kommentera gärna med dina egna tankar eller ställ en fråga

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du se vad hypnos kan göra för dig?

Följ med i vad som händer

Missa inte alla nyheter som löpande publiceras

För att få tillgång till mina fria inspelade hypnoser och min kurs i självhypnos så behöver du registrera dig via länken nedan, nyhetsbrevet ingår då så klart

Prenumerera på Nyhetsbrevet