Kontrollbehov eller kontrollberoende och hypnos

et som måste förändras är jag

Eller – insikten att jag kan bara förändra mig själv

Så du har slutat att tro att din omgivning kommer förändras

Detta är den andra viktiga insikten i förändringsarbete med NLP och Hypnos eller vilket annan metod du använder, de andra två har egna kapitel:

  1. något måste förändras
  2. det som måste förändras är jag
  3. förändringen måste ske NU. 

Du kan läsa de andra inläggen genom att klicka i listan ovan.

Frågan som jag ställer är (oftast)

Hur skulle du vilja att ditt liv såg ut om ett, två eller tre år, och vad behöver du göra redan i dag för att börja din resa dit?

Det är ditt ansvar

Det är så lätt att skylla sina problem på andra eller omständigheterna. Det är faktiskt så att våra problem ofta kommer av omständigheterna och att andra personer skapar de problem vi har. Jag kommer inte att ta extrema exempel som misshandel inom relationer eller psykiskt lidande på grund av barndomstrauman, utan även vardagsproblem som ett barn som inte sover, din idiot till chef eller din sambos snarkande kan vid första anblicken verka skapade av och därmed behöva lösas av den andre personen.

Fast vi kan inte förvänta oss att vår omgivning ska förändras. Ingenting jag gör kan med säkerhet skapa förändring hos andra personer. Jag kan bara kontrollera min egen reaktion på omgivningen, mina egna beteenden och mina egna val.

Någon beskrev det som att 5% av ENS problem beror på omgivningen och 95% på din reaktion.

Så när du insett att det är dina framtida val som kommer avgöra hur du kommer att må och ha det så är du nästan framme vid att förändringen kan ske, du behöver bara komma fram till att det måste ske NU. Ibland så kommer människor på att det som måste hända är drastiska saker som att säga upp en relation eller byta arbete, ibland är det små förändringar i sitt beteende. det är bara du som vet det verkliga svaret.

Hypnos är ETT sätt att komma fram till vad det är som måste ske och samtidigt skapa de rätta förutsättningarna inom dig för att förändringen ska ske effektivt och lätt.

Önskan att vilja hjälpa andra

Detta synsätt på förändring skapar ett problem, för att om jag bara kan förändras om jag inser att det är jag som måste förändras så gäller det så klart alla andra människor med. Så om en annan person inte vill förändras så finns det inte så mycket jag eller du kan göra åt det.

Ibland så ringer någon till mig med ett problem åt en släkting. Tyvärr fungerar det inte riktigt så, personen som ska förändras måste inse det själv och vara beredd att förändra sig själva.

Frön till förändring

Med det sagt så kan vi så frön till förändring och det kommer ett inlägg om det snart.

Vad kan DU börja göra redan i dag för att du ska komma dit du vill vara om ett år?

Kurser och webinarier

Ditt nya jag

Ditt nya jag

Vill du ha mer kontroll över ditt liv? Vill du ha kraften att klara av motgångar på ett bättre och mer positivt sätt? Då är detta en samling workshops för dig!

Släpp Oro och Ångest – WEBINAR 90 minuter

Släpp Oro och Ångest – WEBINAR 90 minuter

Lär dig tekniker och lär dig använda dem för att släppa din oro och ångest (och irritation). Du kommer också få möjlighet att bearbeta detta under workshopen med hypnos och NLP och Jonas Höglund på ÅreCoach

Skapa bättre vanor och mål – ONLINE kurs 90 minuter

Skapa bättre vanor och mål – ONLINE kurs 90 minuter

Använd vanor och system där de är bäst och mål där de är som bäst. I denna kurs får du lära dig skillnaden och börja använda kunskapen direkt.
Kursen är online och du har tillgång till inspelning och material så länge du vill.

Hantera Sorg – gratis webinar

Hantera Sorg – gratis webinar

Ett webinar för att du ska få verktyg för att hantera sorg på ett bra sätt. Ett möte online för ALLA eftersom det är fantastisk kunskap att ha den dagen du behöver sörja.
Kursen är för dig som befinner sig i sorg, har en känsla av att du inte sörjt färdigt eller tror att du behöver verktyg för att sörja i framtiden.