Kontrollbehov eller kontrollberoende och hypnos

Förändringen måste ske nu!

Eller – jag har nått min smärtgräns

På engelska heter det “threshold” och kan på svenska kanske bäst översättas med “tröskelvärde” men vi använder ordet mest om tekniska eller vetenskapliga saker.

Detta är den tredje delen av när förändring kan ske, och den första jag skriver. Förändringens tre kriterier är:

  1. något måste förändras 
  2. det som måste förändras är jag
  3. förändringen måste ske NU. 

Varför börjar jag bakifrån? Jo för att det kanske är den vanligaste andledningen till att en behandling misslyckas, och då menar jag alla behandlingar. Du har helt enkelt inte nått din smärtgräns än, inte redo att kliva över tröskeln till andra sidan. Och då finns det inget jag eller någon annan kan göra åt ditt problem.

Frågan som jag ställer är

Varför söker du upp mig just nu? Vad har förändrats i ditt liv som gör att det är just nu som förändringen måste ske?

Därför slutade jag röka

Jag slutade röka många gånger, och började många gånger med. Nu har jag inte rökt på 15 år kanske, jag kommer faktiskt inte ihåg längre.

Det som fick mig att sluta röka var att jag träffade en ny flickvän, som inte rökte (min tidigare gjorde det)  – nu säger jag inte att du behöver byta sambo eller skilja dig för att sluta röka, det här är min historia.

Jag passade på när jag åkte på semester till mina föräldrar i Spanien tillsammans med min son att inte köpa cigaretter och eftersom de inte rökte, eller tyckte om när jag gjorde det, så fanns det inga att röka. Så jag slutade där och då. 

Det handlar om identitet

Jag var aldrig någon rökare i mitt huvud så det var lätt för mig att sluta. Identitet betyder självbild. Nu kommer du kanske med invändningar om att om jag rökte så var jag en rökare. Då kontrar jag med att om du dricker öl, så är du i sådana fall en alkoholist, vilket är en absurd tanke.

Så för att förändring ska kunna ske så kanske du först behöver skifta din idé om din identitet till något som är mer gynnsamt för dig och mer i linje med den person du vill vara.

Personer som lyckas med förändring

Många som söker upp en hypnotisör tänker att “genom hypnos så kan säkert hypnotisören ta bort mitt dåliga beteende”. Det är fel, för om du inte har en annan önskad eller faktisk självbild av att du är en person som kan göra dig fri, så är detta bara ännu en sak som du testar för att se om det funkar.

Därför är detta en av få “varför”-frågor jag ställer. Varför vill du sluta nu?

Om svaret till exempel är att 

  • min fru vill att jag slutar röka
  • jag har svårt att klara mitt jobb när jag dricker
  • mina barn vill att jag slutar

så kan jag inte hjälpa dig. Låter det hårt? Det är bara sanningen för att hypnos (all bra förändringsarbete är hypnos) fungerar bara om du själv redan har bestämt dig för din egen skull. Det är samma sak med nikotinplåster, viktväktarna eller vad du själv väljer att använda dig av.

Självbild + Hypnos = Success

Det enda jag kan lova är att om du är redo att bli den person du egentligen vill vara så är hypnos effektivt och snabbt och därför också billigt, medan de flesta andra metoder inte är det.

För en del saker så handlar det om en eller två möten, när det gäller beroenden kanske fyra möten, även om det ibland är klart redan efter första gången vi träffas.

 

Hur ser du dig själv eller önskar att du ser dig själv?

Kommentera gärna med dina egna tankar eller ställ en fråga

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du se vad hypnos kan göra för dig?

Följ med i vad som händer

Missa inte alla nyheter som löpande publiceras

För att få tillgång till mina fria inspelade hypnoser och min kurs i självhypnos så behöver du registrera dig via länken nedan, nyhetsbrevet ingår då så klart

Prenumerera på Nyhetsbrevet