Kontrollbehov eller kontrollberoende och hypnos

Förändringen måste ske nu!

Eller – jag har nått min smärtgräns

På engelska heter det “threshold” och kan på svenska kanske bäst översättas med “tröskelvärde” men vi använder ordet mest om tekniska eller vetenskapliga saker.

Detta är den tredje delen av när förändring kan ske, och den första jag skriver. Förändringens tre kriterier är:

  1. något måste förändras 
  2. det som måste förändras är jag
  3. förändringen måste ske NU. 

Varför börjar jag bakifrån? Jo för att det kanske är den vanligaste andledningen till att en behandling misslyckas, och då menar jag alla behandlingar. Du har helt enkelt inte nått din smärtgräns än, inte redo att kliva över tröskeln till andra sidan. Och då finns det inget jag eller någon annan kan göra åt ditt problem.

Frågan som jag ställer är

Varför söker du upp mig just nu? Vad har förändrats i ditt liv som gör att det är just nu som förändringen måste ske?

Därför slutade jag röka

Jag slutade röka många gånger, och började många gånger med. Nu har jag inte rökt på 15 år kanske, jag kommer faktiskt inte ihåg längre.

Det som fick mig att sluta röka var att jag träffade en ny flickvän, som inte rökte (min tidigare gjorde det)  – nu säger jag inte att du behöver byta sambo eller skilja dig för att sluta röka, det här är min historia.

Jag passade på när jag åkte på semester till mina föräldrar i Spanien tillsammans med min son att inte köpa cigaretter och eftersom de inte rökte, eller tyckte om när jag gjorde det, så fanns det inga att röka. Så jag slutade där och då. 

Det handlar om identitet

Jag var aldrig någon rökare i mitt huvud så det var lätt för mig att sluta. Identitet betyder självbild. Nu kommer du kanske med invändningar om att om jag rökte så var jag en rökare. Då kontrar jag med att om du dricker öl, så är du i sådana fall en alkoholist, vilket är en absurd tanke.

Så för att förändring ska kunna ske så kanske du först behöver skifta din idé om din identitet till något som är mer gynnsamt för dig och mer i linje med den person du vill vara.

Personer som lyckas med förändring

Många som söker upp en hypnotisör tänker att “genom hypnos så kan säkert hypnotisören ta bort mitt dåliga beteende”. Det är fel, för om du inte har en annan önskad eller faktisk självbild av att du är en person som kan göra dig fri, så är detta bara ännu en sak som du testar för att se om det funkar.

Därför är detta en av få “varför”-frågor jag ställer. Varför vill du sluta nu?

Om svaret till exempel är att 

  • min fru vill att jag slutar röka
  • jag har svårt att klara mitt jobb när jag dricker
  • mina barn vill att jag slutar

så kan jag inte hjälpa dig. Låter det hårt? Det är bara sanningen för att hypnos (all bra förändringsarbete är hypnos) fungerar bara om du själv redan har bestämt dig för din egen skull. Det är samma sak med nikotinplåster, viktväktarna eller vad du själv väljer att använda dig av.

Självbild + Hypnos = Success

Det enda jag kan lova är att om du är redo att bli den person du egentligen vill vara så är hypnos effektivt och snabbt och därför också billigt, medan de flesta andra metoder inte är det.

För en del saker så handlar det om en eller två möten, när det gäller beroenden kanske fyra möten, även om det ibland är klart redan efter första gången vi träffas.

 

Hur ser du dig själv eller önskar att du ser dig själv?

Kurser och webinarier

Ditt nya jag

Ditt nya jag

Vill du ha mer kontroll över ditt liv? Vill du ha kraften att klara av motgångar på ett bättre och mer positivt sätt? Då är detta en samling workshops för dig!

Släpp Oro och Ångest – WEBINAR 90 minuter

Släpp Oro och Ångest – WEBINAR 90 minuter

Lär dig tekniker och lär dig använda dem för att släppa din oro och ångest (och irritation). Du kommer också få möjlighet att bearbeta detta under workshopen med hypnos och NLP och Jonas Höglund på ÅreCoach

Skapa bättre vanor och mål – ONLINE kurs 90 minuter

Skapa bättre vanor och mål – ONLINE kurs 90 minuter

Använd vanor och system där de är bäst och mål där de är som bäst. I denna kurs får du lära dig skillnaden och börja använda kunskapen direkt.
Kursen är online och du har tillgång till inspelning och material så länge du vill.

Hantera Sorg – gratis webinar

Hantera Sorg – gratis webinar

Ett webinar för att du ska få verktyg för att hantera sorg på ett bra sätt. Ett möte online för ALLA eftersom det är fantastisk kunskap att ha den dagen du behöver sörja.
Kursen är för dig som befinner sig i sorg, har en känsla av att du inte sörjt färdigt eller tror att du behöver verktyg för att sörja i framtiden.