Kontrollbehov eller kontrollberoende och hypnos

Något måste förändras

Eller – insikten att något måste hända

Du har kommit till en punkt där du inser att för att det ska vara hållbart – livet, relationen, jobbet, balansen, hälsan, psyket – så måste någonting hända 

Detta är den första delen av när förändring kan ske. Förändringens tre kriterier är nämligen:

  1. något måste förändras
  2. det som måste förändras är jag
  3. förändringen måste ske NU. 

Du kan läsa de andra inläggen genom att klicka i listan ovan.

Vad är det som måste förändras? Som punkt två säger så är det altid du, men det är också något inom dig, något du gör, känner, upplever eller hör, som en röst som du har svårt att få tyst på. Kanske.

Frågan som jag ställer är

Vad skulle du önska ha hänt? Vad vill du ha istället för det du har nu? Hur skulle du hellre vilja agera, känna eller må? 

En dålig historia för en hypnotisör

Ibland är det fysiskt, och lösningen är medicinering.

Jag hade dåligt flås, riktigt dåligt, och jag blev smal och tappade muskelmassa. När jag väl kom till en våg hade jag också gått ner i vikt, jag hade blivit 5 kilo lättare än någonsin som vuxen och 10 kilo lättare än min normalvikt.

Vågen var på Hälsocentralen och det var i mitten av juli och jag sökte hjälp för att jag kände en smärta i bröstet. Den var inte relaterad till vad jag slutligen blev vårdad för och var nog bara en sträckning.

Fast jag hade en gnagande känsla av att något var fel och bröstet fick mig att söka vård.

Backa bandet till våren innan på en topptur i vårsolen vid Storulvån. En god vän som aldrig haft bättre kondis än mig gick ifrån mig uppför. Jag mina gamla Extrem(e)t tunga skidor som jag skyllde på.

En månad senare på stranden på Gotland och jag sprang med min hund i 150 meter innan jag var helt färdig. 

Jag var också ledsen ofta, på gränsen till deprimerad, vilket kan ha sin förklaring i att min mor och bästa kompis dog hösten innan och att jag hade haft en usel relation innan det.

Läkaren lyssnade på min berättelse och som tur är tog hon mig på allvar och tog alla möjliga prover. Dagen efter visade svaren att jag hade bra järnvärden men usla hemoglobinvärden vilket tyder på hypertyreos.

Ett par tester senare och jag fick börja gå på medicin – blev kallad till Medicin i Ösersund utan att veta varför; kunde de inte sagt i kallelsen att det är en ofarlig sjukdom så jag inte behövt oroa mig?

Jag kommer ihåg dagen den kickade in två veckor in på behandlingen – det var som att min hjärna slutade älta tråkiga minnen, som att jag kunde börja le på riktigt och se framåt.

Hållbart liv

Livet ska vara hållbart och är det inte det så måste något förändras, och du måste börja ta stegen mot förändring, NU. 

Finns det någon del av ditt liv som behöver förändras för att ditt liv ska bli hållbart?

Kurser och webinarier

Ditt nya jag

Ditt nya jag

Vill du ha mer kontroll över ditt liv? Vill du ha kraften att klara av motgångar på ett bättre och mer positivt sätt? Då är detta en samling workshops för dig!

Släpp Oro och Ångest – WEBINAR 90 minuter

Släpp Oro och Ångest – WEBINAR 90 minuter

Lär dig tekniker och lär dig använda dem för att släppa din oro och ångest (och irritation). Du kommer också få möjlighet att bearbeta detta under workshopen med hypnos och NLP och Jonas Höglund på ÅreCoach

Skapa bättre vanor och mål – ONLINE kurs 90 minuter

Skapa bättre vanor och mål – ONLINE kurs 90 minuter

Använd vanor och system där de är bäst och mål där de är som bäst. I denna kurs får du lära dig skillnaden och börja använda kunskapen direkt.
Kursen är online och du har tillgång till inspelning och material så länge du vill.

Hantera Sorg – gratis webinar

Hantera Sorg – gratis webinar

Ett webinar för att du ska få verktyg för att hantera sorg på ett bra sätt. Ett möte online för ALLA eftersom det är fantastisk kunskap att ha den dagen du behöver sörja.
Kursen är för dig som befinner sig i sorg, har en känsla av att du inte sörjt färdigt eller tror att du behöver verktyg för att sörja i framtiden.