Kontrollbehov eller kontrollberoende och hypnos

Något måste förändras

Eller – insikten att något måste hända

Du har kommit till en punkt där du inser att för att det ska vara hållbart – livet, relationen, jobbet, balansen, hälsan, psyket – så måste någonting hända 

Detta är den första delen av när förändring kan ske. Förändringens tre kriterier är nämligen:

  1. något måste förändras
  2. det som måste förändras är jag
  3. förändringen måste ske NU. 

Du kan läsa de andra inläggen genom att klicka i listan ovan.

Vad är det som måste förändras? Som punkt två säger så är det altid du, men det är också något inom dig, något du gör, känner, upplever eller hör, som en röst som du har svårt att få tyst på. Kanske.

Frågan som jag ställer är

Vad skulle du önska ha hänt? Vad vill du ha istället för det du har nu? Hur skulle du hellre vilja agera, känna eller må? 

En dålig historia för en hypnotisör

Ibland är det fysiskt, och lösningen är medicinering.

Jag hade dåligt flås, riktigt dåligt, och jag blev smal och tappade muskelmassa. När jag väl kom till en våg hade jag också gått ner i vikt, jag hade blivit 5 kilo lättare än någonsin som vuxen och 10 kilo lättare än min normalvikt.

Vågen var på Hälsocentralen och det var i mitten av juli och jag sökte hjälp för att jag kände en smärta i bröstet. Den var inte relaterad till vad jag slutligen blev vårdad för och var nog bara en sträckning.

Fast jag hade en gnagande känsla av att något var fel och bröstet fick mig att söka vård.

Backa bandet till våren innan på en topptur i vårsolen vid Storulvån. En god vän som aldrig haft bättre kondis än mig gick ifrån mig uppför. Jag mina gamla Extrem(e)t tunga skidor som jag skyllde på.

En månad senare på stranden på Gotland och jag sprang med min hund i 150 meter innan jag var helt färdig. 

Jag var också ledsen ofta, på gränsen till deprimerad, vilket kan ha sin förklaring i att min mor och bästa kompis dog hösten innan och att jag hade haft en usel relation innan det.

Läkaren lyssnade på min berättelse och som tur är tog hon mig på allvar och tog alla möjliga prover. Dagen efter visade svaren att jag hade bra järnvärden men usla hemoglobinvärden vilket tyder på hypertyreos.

Ett par tester senare och jag fick börja gå på medicin – blev kallad till Medicin i Ösersund utan att veta varför; kunde de inte sagt i kallelsen att det är en ofarlig sjukdom så jag inte behövt oroa mig?

Jag kommer ihåg dagen den kickade in två veckor in på behandlingen – det var som att min hjärna slutade älta tråkiga minnen, som att jag kunde börja le på riktigt och se framåt.

Hållbart liv

Livet ska vara hållbart och är det inte det så måste något förändras, och du måste börja ta stegen mot förändring, NU. 

Finns det någon del av ditt liv som behöver förändras för att ditt liv ska bli hållbart?

Kommentera gärna med dina egna tankar eller ställ en fråga

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du se vad hypnos kan göra för dig?

Följ med i vad som händer

Missa inte alla nyheter som löpande publiceras

För att få tillgång till mina fria inspelade hypnoser och min kurs i självhypnos så behöver du registrera dig via länken nedan, nyhetsbrevet ingår då så klart

Prenumerera på Nyhetsbrevet