Rubriks kub och fotboll, fysisk och mental styrka

BLI MENTALT STARKARE

Mental styrka och träning

All styrka kommer genom träning. För ett par veckor sedan på ett av mina andra jobb så berättade en av mina kollegor att han och hans son hade en push-up challenge. De skulle göra 30 armhävningar per dag.

Jag hängde på honom och upptäckte att jag knappt klarade 10 stycken, så jag tänkte att det är dags att bli stark igen och antog utmaningen.

Utvärdering av din mentala styrka

Samma kväll så tänkte jag köra ett pass för magen också i mitt mycket trånga hotellrum. Jag sökte efter en video på youtube som utlovade magträning på 10 minuter.

Det var 8 olika övningar i 4 set och jag orkade inte ens hälften av det tjejen på videon gjorde, och av de vanliga situpsen klarade jag knappt en  enda.

Utveckla din mentala styrka i din takt

Jag bestämde mig därför att utvidga utmaningen med 30 situps per dag och dessutom öka med 5 stycken repetitioner varje dag. Så nu gör jag 40 situps och 40 pushups varje dag.

Jag vet inte hur länge jag kommer att öka antalet, eller hur länge jag kommer att hålla på.

Utvärdera förändringar

Hur känns det nu då, efter ett par veckor. Det jag noterat är att jag känner mig piggare i kroppen och kanske lite starkare. Framförallt upplever jag att jag blivit smidigare, som att jag lättare kan röra kroppen på olika sätt.

Jag är övertygad om att när vi noterar förändringar så skapar vi nya ideer och får lättare att lägga märke till de förändringar som händer vilket skapar grogrund för ytterligare förändring. Jag har redan börjat fundera över hur jag ska utveckla min vardagsträning till andra kroppsdelar.

Vad har detta med mental styrka att göra?

Jag tänker att det är samma process.

  1. Du lägger märke till att det är något du behöver förbättra
  2. Du förstår att du behöver träna på det
  3. Du söker information om hur du kan träna på det, och hittar en träningsform som funkar för dig
  4. Du lägger märke till förändringen, även saker som kanske verkar orelaterade
  5. Du utvärderar vad det är du behöver framöver

Läs gärna mer om hur jag ser på förändring i inlägget om PERSONLIG FÖRÄNDRING I SMÅ STEG eller kontakta mig för ett gratis samtal om hur du kan påbörja din förändring med hjälp av Hypnos och NLP redan i dag! 

Skulle du vilja bli mentalt starkare, fysiskt starkare eller både och, och vad kan du börja med redan i dag för att lyckas?

Kurser och webinarier

Ditt nya jag

Ditt nya jag

Vill du ha mer kontroll över ditt liv? Vill du ha kraften att klara av motgångar på ett bättre och mer positivt sätt? Då är detta en samling workshops för dig!

Släpp Oro och Ångest – WEBINAR 90 minuter

Släpp Oro och Ångest – WEBINAR 90 minuter

Lär dig tekniker och lär dig använda dem för att släppa din oro och ångest (och irritation). Du kommer också få möjlighet att bearbeta detta under workshopen med hypnos och NLP och Jonas Höglund på ÅreCoach

Skapa bättre vanor och mål – ONLINE kurs 90 minuter

Skapa bättre vanor och mål – ONLINE kurs 90 minuter

Använd vanor och system där de är bäst och mål där de är som bäst. I denna kurs får du lära dig skillnaden och börja använda kunskapen direkt.
Kursen är online och du har tillgång till inspelning och material så länge du vill.

Hantera Sorg – gratis webinar

Hantera Sorg – gratis webinar

Ett webinar för att du ska få verktyg för att hantera sorg på ett bra sätt. Ett möte online för ALLA eftersom det är fantastisk kunskap att ha den dagen du behöver sörja.
Kursen är för dig som befinner sig i sorg, har en känsla av att du inte sörjt färdigt eller tror att du behöver verktyg för att sörja i framtiden.